top of page
  • Foto van schrijverrihen

VAN PEN TOT PODIUM: De schrijfwedstrijd 2023

Bijgewerkt op: 20 mei


Een schrijfwedstrijd over de Ketenen van het Verleden!?


Gezocht: jonge woordkunstenaars! Dit jaar vieren we 150 jaar effectieve afschaffing van koloniale slavernij*. Kan jij ons helpen om stil te staan bij dit bijzondere moment door je creativiteit te laten razen, toetsen te laten tikken en zowel het verleden, heden, als onze toekomst, te onderwerpen aan jouw frisse blik? Ben jij tussen de 14 en 20 jaar, kom je uit de omgeving Tilburg, en zit jij niet verlegen om woorden en meningen?

Doe dan mee aan onze schrijfwedstrijd ter gelegenheid van 150 jaar afschaffing slavernij! Het thema dit jaar is ‘Ketenen van het Verleden!?’. Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Stichting Het Wereldpodium nodigen je uit om te schrijven over dit onderwerp, en wie weet... word jij wel één van de tien finalisten! Als finalist heb je sowieso al een Bol.com cadeaubon t.w.v. €25,- in de pocket!

Laat dus je creativiteit de vrije loop, schrijf in de vorm van rap, poëzie, opinie, of iets anders; jij kiest. Waar wil jij het over hebben in het kader van het koloniale slavernijverleden? Wat voelen we nog stééds van onze gedeelde geschiedenis? Hoe gaan we samen de toekomst in? Wat moet er écht gezegd worden? Schrijf vanuit je hart, pak dat podium en deel!

Grote en kleine letters: • Iedere tekstvorm is toegestaan (bijvoorbeeld songtekst, gedicht, betoog, etc.) • Tekst is max. 500 woorden, of 4 min. audio fragment voor rap, lied, of spoken word • Uiterlijk zaterdag 27 mei ’23 (12:00) inzenden via gvgttilburg@outlook.comMeedoen = kans op prijzen, prestige, en een podium • De 10 finalisten krijgen een masterclass ‘Schrijven en Performen’ van niemand minder dan de Tilburgse stadsdichter Rodgairo Dalnoot! • In de finale op 15 juni laten de top 10 zien waar ze toe in staat zijn! De jury zal beslissen wie de winnaars zijn. De #1 wint €150,-, de #2 €100,- en de #3 wint €75,-. • De nummer 1 wint een plek op het KetiKoti podium op 1 juli 2023 én wordt, samen met ander Tilburgs talent, vereeuwigd in de Dalnoot’s dichtbundel ‘De Dichtende Dertien’! • Vergeet niet deze data alvast in je agenda te zetten als je wil deelnemen of kijken.

Wij wachten met spanning op jouw woordcreatie! Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg & Stichting Het Wereldpodium


*Op papier is in 1863 de Nederlandse koloniale slavernij afgeschaft. Dat is 160 jaar geleden. Toch moesten Surinaamse voormalig slaven nog 10 jaar verplicht op plantages werken. Zij waren dus nog niet echt vrij. Daarom houden we 150 jaar aan voor de effectieve afschaffing van slavernij in Nederlandse koloniën.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page