top of page
  • Foto van schrijverrihen

Informatie Schrijfwedstrijd voor docenten

Bijgewerkt op: 5 apr.

Van Pen tot Podium 2024

onderwerp : Ketenen van het verleden?!


Beste docent,

Stichting Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg organiseert in samenwerking met stichting Het Wereldpodium voor het derde jaar de succesvolle schrijfwedstrijd voor middelbare scholieren. Samen met u kunnen we jongeren aan het denken zetten over het slavernijverleden van Nederland. En hoe de invloed ervan nog steeds ervaren en gevoeld kan worden en hoe we samen onze toekomst vorm gaan geven.


Inhoudelijke informatie :


⦁ Leerlingen kiezen zelf de vorm, bv: een essay, een gedicht, spoken word, lied of rap.

⦁ De deadline voor inlevering is op 22 mei 2024 om 12.00 uur. Op 27 mei worden de 10 finalisten bekend gemaakt.

⦁ De deelname staat open voor elke middelbare scholier in Tilburg van 12 t/m 20 jaar.

⦁ Per persoon mag er één tekst worden ingezonden die niet eerder gepubliceerd is. De tekst mag maximaal 500 woorden zijn. Een leerling kan ook in plaats van een tekst een geluidsfragment (lied, gedicht, rap) in sturen van maximaal 4 minuten.

⦁ Er zijn geldprijzen voor de nummers 1,2 en 3 (150-100-75 euro)

⦁ De andere 7 finalisten krijgen een Cadeaubon van €25,= van Bol.com.

⦁ De finalisten krijgen op donderdagavond 6 juni een rondleiding in Museum de Pont en een masterclass schrijven en performen van de Tilburgse ex-stadsdichter, Rodgairo Dalnoot!

⦁ De finale is op donderdag 13 juni in De Pont. De finalisten doen dan hun voordracht voor de jury en publiek. De jury zal na afloop de winnaars bepalen.

⦁ De nummer 1 krijgt een podium tijdens de officiële Tilburgse KetiKoti herdenking op zaterdag 1 juli 2024 met o.a. de burgemeester.

Inzending kan naar ⦁ gvgttilburg@outlook.com onder vermelding van school, naam, adres, leeftijd, telefoonnummer en emailadres. Of via uw school. Deelname is gratis.


We kijken uit naar de creatieve bijdrages van jonge Tilburgse talenten! We hopen dat uw school, samen met ons, leerlingen de gelegenheid biedt om hun talent te ontwikkelen en zij de kans krijgen om in de schijnwerpers te komen staan! Wij bezorgen het nodige Pr-materiaal graag bij uw school op uw naam zoals flyers voor leerlingen en affiches. Om de diepgang te vergroten, biedt onze organisatie ook de mogelijkheid om voor 10 mei een lezing te geven over het slavernijverleden aan een door u geselecteerde groep. De kosten daarvan bedragen € 100,-.


Graag horen wij z.s.m. van u (en/of collega’s) of uw school dit jaar (weer) mee doet! We nemen in de maand april daarover graag contact met u op. U kunt ons bereiken via gvgttilburg@outlook.com . Voor meer informatie kunt u ook bellen of appen met Simone tel.nr 06-3059.5781


U ontvangt hierbij ook een korte video (3.18 min) met interviews van eerdere finalisten, Rodgario Dalnoot en een begeleidende docent. Dit geeft een korte impressie wat deze wedstrijd en alles wat erbij komt kijken, kan doen met uw leerling en zijn/haar omgeving.

Wilt u de video vast bekijken klik dan op de onderstaande link om te zien hoe andere deelnemers de schrijfwedstrijd hebben ervaren; https://www.youtube.com/watch?v=JJmGELiBjlk


Vriendelijke groeten,


Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg, Stichting Het Wereldpodium

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

HERDENKING AFSCHAFFING SLAVERNIJ – TILBURG – 2024

HERDENKING AFSCHAFFING SLAVERNIJ – TILBURG – 2024 1 juli 2024 – 19:30 Stekelenburgplein nabij SLAVERNIJMONUMENT TILBURG 19:30               Start Inloop 19:40               Ontvangst Burgemeester / GE

Commentaires


bottom of page