top of page

ma 30 mei

|

De Pont Tilburg

Gezocht: jonge woordkunstenaars!

Van essay tot rap, een schrijfwedstrijd georganiseerd door Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Het Wereldpodium Tilburg

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Gezocht: jonge woordkunstenaars!
Gezocht: jonge woordkunstenaars!

Tijd en locatie

30 mei 2022, 12:00

De Pont Tilburg, Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg

Over het evenement

Ben jij een middelbare scholier uit Tilburg tussen de 14 en 20 jaar en hou je van poëzie, spoken word of rap, dan is deze wedstrijd iets voor jou!

Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg organiseert in samenwerking met stichting Het Wereldpodium een schrijfwedstrijd. Het thema is ‘Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst’ in het kader van het slavernijverleden en hoe dat vandaag de dag nog voelbaar is.

Schrijf mee, en maak kans op mooie (geld)prijzen (zie verderop)! 

Een gedicht, rap, songtekst, spoken word of essay… laat je fantasie de vrije loop! Je bijdrage is een tekst van maximaal 1000 woorden of een muzikale bijdrage van maximaal 4 minuten. De school heeft een precieze beschrijving van alle verdere spelregels. Vraag ernaar bij je docent(en).

De deadline voor de inzending is 20 mei 2022 om 12.00 uur. Op 30 mei worden de 10 finalisten bekend gemaakt. Die winnen sowieso al een expositiebezoek bij Museum de Pont en een masterclass ’teksten schrijven’. Vervolgens zullen zij op 19 juni battelen voor een jury en publiek, en daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Het wordt een feestje!

De winnaar krijgt € 300, nr. 2 krijgt € 175, en nr. 3 € 100. Stuur je inzending op tijd in op het e-mailadres: gvgttilburg@outlook.com.

We wachten met spanning op jouw woordcreatie!

Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst Tilburg

 Stichting Het Wereldpodium

met medewerking van Museum De Pont en Bibliotheek Midden-Brabant

Deel dit evenement

bottom of page